LEEFTIJDSCHECK

Logo


Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.


NIX18


Ben je 18 jaar of ouder?

Logo


Onze excuses, de minimale leeftijd voor deze website is 18 jaar.


NIX18


***  bestellingen nu geplaatst worden 1 juni verzonden ***


Vraag & Antwoord

VEILIGHEID ONLINE

Onze website is SSL beveiligd. Wanneer u zich op onze website bevind ziet u in uw adresbalk een groen slotje, dit betekend dat u bij ons volledig veilig kunt browsen zonder risico's van buitenaf.

NIEUWE REGELGEVING

Welke invloed heeft de nieuwe regelgeving op ons assortiment?

Inmiddels mogen we zelfs geen afbeeldingen meer tonen op onze website. Heeft u meer informatie nodig dan te lezen en zien valt op onze website, neem dan contact met ons op: info@esigaret4u.nl Door de nieuwe regelgeving is het voor ons niet meer mogelijk om eLiquid te verkopen in een verpakking groter dan 10ml. De flesjes die meer inhoud bevatten dan
10ml zijn nog te koop zolang de voorraad strekt, daarna zullen ze enkel nog in 10ml verpakkingen verkocht worden. Ons assortiment blijft gelijk, enkel de inhoud zal wijzigen.
Clearomizers met een tankinhoud groter dan 2ml zullen ook niet meer verkocht mogen worden, hiervoor geldt hetzelfde als de eLiquids. De clearomizers met meer inhoud dan 2ml worden verkocht zolang de voorraad strekt, daarna zullen wij alleen nog clearomizers verkopen met een tankinhoud van 2ml of minder. De onderdelen zoals coils e.d. zullen gewoon beschikbaar blijven. U kunt dus met een gerust hart nog uw slag slaan voordat ze niet meer beschikbaar zullen zijn. 

Ik woon in België kan ik bij jullie bestellen?

Helaas heeft de Belgische overheid een wet in het leven geroepen die de online verkoop van esigaretten en aanverwante artikelen verbiedt.  Hierdoor is het niet meer mogelijk om aan Belgische consumenten te leveren. 

CLEAROMIZERS

Wat is een Atomizer / Clearomizer / Cartomizer?

Dit zijn allemaal namen voor in de regel ongeveer hetzelfde product en wel de verbrander. De verbrander is wellicht het meest belangrijke onderdeel van uw eSigaret omdat deze voor de damp en ook smaak van de eLiquid zorgt. Er zijn ontelbaar veel verbranders op de markt. Vele hiervan zijn van een erg slechte kwaliteit en worden tegen zeer lage prijzen aangeboden. Zorg ervoor dat u altijd verbranders koopt van betrouwbare en solide producenten. De atomizer is een verbruiksartikel dan nagelang gebruik 2 - 6 weken meegaat. Mede daardoor geldt op deze arikelen een zogenaamde DOA garantie.

Hoe vul ik mijn atomizer?

Omdat er tal van verschillende atomizers / clearomizers op de markt zijn is hier geen eenduidig antwoord op te geven, zo wordt de ene aan de bovenzijde gevuld en de ander aan de onderzijde. Wat ze allemaal in gemeen hebben is dat het van belang is dat er geen eLiquid in het middelste gedeelte terecht komt (verbrander / Coil) dit voorkomt liquid in uw mond en verlengt de levensduur van uw coil / verbrander.

Hoe voorkom ik lekkage van mijn Atomizer?

In de regel verkopen wij uitsluitend producten die uitgebreid getest zijn en niet lekken. Echter in de praktijk komt het wel eens voor dat er lekkages zijn. Deze lekkages zijn echter meestal te wijten aan onjuist gebruik. Uw atomizer / clearomizer is voorzien van rubberen afdicht ringetjes. Zorg er bij het schoonmaken altijd voor dat deze niet kwijtraken! Dit is de nummer 1 reden van lekkages. Een andere reden is dat de atomizer niet schoongemaakt wordt waardoor opgedroogde eLiquid restjes ervoor zorgen dat de Atomizer / Clearomizer niet goed sluit. Een derde reden is het niet goed dichtdraaien van demontabele Atomizers / Clearomizers.

Verschillende soorten Atomizers / Clearomizers

De verschillende soorten die wij aanbieden zijn: De ' standaard' atomizer. De atomizer waar de meeste mensen mee beginnen is een standaard atomizer die niet demontabel is en die na een bepaalde gebruiksperiode in zijn geheel vervangen dient te worden. De iets meer gevorderde damper maakt veelal gebruik van een demontabele Atomizer / Clearomizer. Deze atomizers / clearomizers zijn zoals de naam al doet vermoeden volledig demontabel en zijn derhalve gemakkelijk schoon te maken. Bijkomend voordeel is dat niet de hele atomizer vervangen dient te worden wanneer bijvoorbeeld de coil aan vervanging toe is hoeft u alleen dit onderdeel te vervangen. In de regel zijn deze Clearomizers duurder in aanschaf. Echter compenseert u dit na een korte periode door het gebruik van de coils die vele malen goedkoper zijn dan een volledig nieuwe atomizer.

Wat is een coil?

De coil is het belangrijkste onderdeel van de Clearomizer, deze zorgt voor de verbranding van de eLiquid en in grote mate ook over de smaak. Koop altijd originele merk coils. De goedkopere imitatie coils zorgen vaak voor een slechte dichting waardoor lekkages kunnen optreden. Tevens geven ze veelal minder damp en smaak en zijn ze sneller aan vervanging toe. In coils heb je inmiddels diverse varianten. De "standaard" coil die gebruikt maakt van een enkele verbrander, Dual Coil die gebruik maakt van twee verbranders en BDC wat staat voor Bottom Dual Coil deze maakt ook gebruik van dubbele verbranders die aan de bodem van de Clearomizer zitten.

Wat is ohm?

Ohm staat voor de weerstand van de coil. Hoe lager het ohm hoe lager de weerstand tussen batterij en Clearomizer, hoe hoger het ohm hoe hoger de weerstand tussen batterij en clearomizer. Bij een lagere weerstand (ohm) wordt meer stroom doorgegeven naar uw clearomizer. Dit heeft als resultaat meer damp, de damp zal tevens warmer zijn en uw liquid en batterij zal sneller leeg raken. Bij een hogere weerstand (ohm) wordt minder stroom doorgegeven naar uw clearomizer, dit heeft als resultaat minder damp maar een vaak wel intensere smaakbeleving. Uw liquid en batterij zullen tevens langer meegaan.

Wat is Sub Ohm?

Sub ohm houdt in dat u op een weerstand lager dan 1.0 ohm dampt (sub ohm) Sub Ohm zorgt voor een extreem hoge dampontwikkeling die met reguliere eGo sets niet behaald kunnen worden. Hou er rekening mee dat Sub Ohm sets veelal stukken groter en kostbaarder zijn dan standaard eGo sets. Tevens is Sub Ohm niet aan te raden als u pas start met elektronisch roken, voor gebruik van Sub Ohm is enige kennis en ervaring met dampen aan te raden. Verder is een grote dampontwinkeling ook een garantie voor groot liquidgebruik en coils met een kortere levensduur. Ook zult u door de combinatie van lage weerstand en hoog wattage een hogere temperatuur ervaren. Voordeel van Sub Ohm is dat u op een lager nicotine kunt dampen en toch een volledige "rookervaring" heeft. Ons advies is om bij sub ohm geen eliquid te gebruiken met meer nicotine dan 6mg (low) Voor gebruik van Sub Ohm heeft u niet genoeg aan "Standaard" eGo batterij. Er is een Sub Ohm batterij of MOD voor nodig die minimaal 20Watt kan leveren. MOD's en batterijen met output minder dan 20W zijn niet geschikt voor Sub Ohm.

BATTERIJEN / MOD

Wat zijn de verschillen in batterijen?

Er zijn inmiddels ongeteld veel verschillende batterijen in omloop. Wij proberen u hier beknopt uit te leggen wat de verschillen zijn.
De standaard batterij: De batterij waar de meeste mensen mee beginnen is een 650 mAh eGo batterij. mAh staat voor de inhoud van de batterij en heeft geen verdere invloed op de hoeveelheid damp. Dit geeft enkel aan hoe lang een batterij werkt alvorens deze bijgeladen dient te worden. Hoe hoger het mAh getal, des te langer deze werkt. Uiteraard heeft dit ook invloed op het formaat van de batterij.

Wat is een VV batterij?

De VV Batterij: VV staat voor variabel voltage, dit houdt in dat u zelf kunt bepalen op welk voltage de batterij gebruikt wordt. Het voltage heeft invloed op de hoeveelheid damp. U kunt met deze batterijen dus zelf bepalen of u meer of minder damp uit uw eSigaret wilt. Dit gebeurd veelal door te draaien aan een schijfje aan de onderzijde van de batterij. Hou er rekening mee dat gebruik op een hoge stand inhoudt dat uw batteij en eLiquid sneller leeg zullen zijn.

Wat is een MOD?

MOD staat voor Modification. Bij deze MOD's heeft meer instelmogelijkheden zoals wattage / voltage en zelfs temperatuur (afhankelijk van type MOD) MOD's zijn in de meeste gevallen boxvormig en hebben veelal een grotere batterijinhoud waardoor u langer kunt dampen. MOD's geven in de meeste gevallen meer damp dan een reguliere esigaret / batterij. Voor gebruik van MOD's is enige ervaring en kennis over dampen aangeraden, voor de beginner raden wij een starterset aan die u terug vind op de pagina " esigaretten"  

Ik heb een batterij ontvangen maar deze werkt niet?

De batterijen die wij verkopen zijn vrijwel allemaal uitgerust met een vergrendel optie. Wanneer u een batterij ontvangt zal deze vergrendeld zijn, u ontgrendeld de batterij door 5x snel (binnen 2 seconde) op het knopje te drukken. Ons advies is om de batterij altijd te vergrendelen wanneer u deze niet gebruikt, zo voorkomt u dat de batterij ongewenst gaat branden doordat er per ongeluk op het knopje gedrukt wordt in bijvoorbeeld uw broekzak. Hierdoor kan de batterij en eLiquid onbedoeld leeg raken en heeft u zelfs kans dat uw coil verbrand.

Wat is de levensduur van een batterij / MOD?

Gemiddeld gaan onze batterijen zo'n 300 laadbeurten mee, tijdens deze periode zal een lichte terugloop van gebruiksduur optreden. Dit is echter standaard bij alle soorten batterijen.(niet van toepassing op MOD's met verwisselbare batterij)

Laden van batterijen

Laad batterijen van esigaretten uitsluitend met daarvoor geschikte laders / adapters. Gebruik géén adapters van bijvoorbeeld smartphones / tablets / laptops voor het laden van uw esigaret. Een esigaret moet geladen worden met adapaters met een maximum output van 1A / 1000mA. Laders van andere apparatuur werken veelal met een hogere output en dit kan schade aan uw batterij en een kortere levensduur veroorzaken. Alle laadmaterialen in onze winkel zijn ontworpen voor esigaretten en kunnen probleemloos gebruikt worden. 

Zijn batterijen veilig?

Alle batterijen in onze winkel zijn voorzien van beveiliging en zijn uitvoerig getest en voorzien van diverse keurmerken. Koop altijd batterijen van een goed merk voorzien van keurmerken. In de media hoor je wel eens verhalen van ontploffende batterijen. Dit zijn de "goedkope" aftermarket batterijen waarin geen enkele beveiliging verwerkt is. 

ELIQUIDS

Wat is eLiquid?

eLiquid is de vloeistof die nodig is om elektronisch te roken. Deze vloeistoffen bevatten naar eigen wens nicotine. Deze nicotinegehaltes zijn beschikbaar in 6mg / 12mg / 18mg en in sommige gevallen 24mg. Uiteraard bieden wij ook een selectie nicotine vrije eLiquids aan. Deze bevatten geen nicotine. Ons advies is om te proberen uw nicotinegehalte geleidelijk af te bouwen voor een nog gezonder resultaat.

Wat is PG en VG?

PG oftewel Propylene Glycol is een dunner en smaaklozer extract, dit zorgt echter wel voor de zogenaamde "Throat Hit" de kriebel in je keel die het reguliere roken nabootst. VG oftewel Vegetable Glycerin is een dikker en zoeter extract, dit zorgt voor de smaak in je liquid en is tevens hetgene dat voornamelijk de damp produceert. Wij bieden eLiquids aan in verschillende samenstelling kijk op de productpagina voor informatie over welke samenstelling het meest geschikt is voor u.

Diacetyl

Alle merken die wij voeren stellen volledig diacetyl vrije eliquids te produceren ondersteund door testrapporten en keurmerken

Wat is HVG?

HVG Staat voor "High VG" dit houdt in dat het eliquids betreft met een hoog VG Gehalte (+60%) Dit type eLiquid is uitermate geschikt om gebruikt te worden op hoge wattages zoals gebruikt word bij MOD's en Sub Ohm apparaten. Dit type 'Premium' eLiquid is vaak complexer van smaak en van een hogere kwaliteit. 

Kleurverschil

eLiquids kleuren donkerder narmate de tijd verstrijkt. Hierdoor kan het voorkomen dat u dezelfde eliquid in verschillende tinten heeft ontvangen. Controleer de datum op de flesjes zodat u altijd FIFO gebruik maakt van uw eliquids.

Hoeveel eLiquid ga ik verbruiken?

In de regel hanteren wij de rekensom dat 1 flesje eLiquid met een inhoud van 10ml te vergelijken is met zo'n 7 pakjes reguliere sigaretten. Rookt u een pakje sigaretten per dag zult u zo'n 1,5ml eLiquid nodig hebben per dag. De financiele besparing komt hierdoor gemiddeld op zo'n 70%. Deze berekening is gebasseerd op gebruik van een standaard starterset. Wanneer u gebruik maakt van een krachtige MOD zal het verbruik toenemen.


Welk nicotinegehalte heb ik nodig?

Dit is een lastige kwestie, de ene persoon heeft meer behoefte aan nicotine dan de ander. Ons advies is om te experimenteren en proberen of een lager nicotinegehalte voor u ook voldoende kan zijn. Hoe minder nicotine u binnen krijgt des te beter het is. Hou er rekening mee dat de zogenaamde "throat hit" (kriebel in uw keel) voor een groot deel aan het nicotinegehalte ligt. Heeft u liever een zachtere throat hit probeer het dan eens met een lager nicotinegehalte. Ook adviseren wij om uw nicotinegebruik langzaam af te bouwen, uit eigen ervaring weten wij dat dit zeer goed mogelijk is, bijna alle collega's dampen tegenwoordig op lage en zelfs nicotinevrije eliquids zonder dat wij een drang hebben naar sigaretten of meer nicotine.

Hoe kan ik mijn eLiquids het beste bewaren?

eLiquid behoudt het beste zijn kwaliteit wanneer het koel en donker bewaart wordt, dit hoeft niet perse in een koelkast te zijn maar indien u langere tijd geen gebruik maakt van uw eLiquid is het aan te raden deze in de koelkast op te slaan.

Waarom verkopen jullie geen eLiquids van sigarettenmerken?

Bij sommige winkels wordt geadverteerd met eLiquids onder verschillende bekende sigarettenmerken zoals bijvoorbeeld ' Marlboro' , Laat u echter niets wijs maken, dit is enkel een verkooptruc. Het is nou eenmaal een feit dat wij hier spreken over een volledig nieuwe manier van roken, er is geen enkele zogenaamde merknaam eLiquid die daadwerkelijk lijkt op het originele product. Buiten dat is ongeoorloofd gebruik maken van merknamen ten strengste verboden!

Zijn jullie producten veilig?

Wij verkopen uitsluitend producten die uitvoerig getest zijn en voorzien zijn van alle benodigde certificeringen. Uiteraard willen wij ieder risico voorkomen en nemen wij zeer zeker geen enkel risico met uw gezondheid. Enkele certificeringen die onze producten dragen zijn: CE / RoHS / FDA / FCC / SDS / PSE / ISO9001-2008 / ISO 22000:2005

Wat is Shake & Vape

Shake & Vape wat is dat?

Bij Shake & Vape koopt u een aroma met (veelal) een inhoud van 50ml. Het flesje heeft een inhoud van 60ml zodat u deze gemakkelijk aan kunt vullen met een nicotine(vrije) booster van 10ml. Zo heeft u 60ml Premium HVG eliquid voor een fractie van de prijs.

Waarom Shake & Vape?

Door de vernieuwde wetgeving waardoor nicotinehoudende eliquids met een inhoud van meer dan 10ml verboden zijn is dit een perfecte oplossing. Het aroma bevat geen nicotine en mag derhalve verkocht worden met een grotere inhoud. De Nictotine(vrije) booster heeft een inhoud van 10ml waardoor deze producten perfect voldoen aan de geldende wetgeving terwijl u kunt genieten van een lekkere grote fles Premium eliquid op een uiterst voordelige manier. 

Is Shake & Vape voordelig?

Shake & Vape is vele malen voordeliger dan de Premium HVG eliquids tot nu toe waren. Zo betaald u voor shake & vape nauwelijks meer per 10ml dan de meeste standaard PG eLiquids terwijl voorheen een Premium eliquid al snel 2x zo duur was dan een standaard eliquid

Shake & vape Nicotine

Shake & Vape moet gemengd worden met een Nicotine(vrije) booster. Deze boosters hebben dezelfde nicotinegehaltes als de meeste " standaard" eliquids: 0mg / 6mg / 12mg / 18mg hou er echter rekening mee dat u dit gehalte verdunt door het te mengen met het nicotinevrije aroma. Door te mengen krijgt u het volgende gehalte als eindresultaat: (resultaten berekend aan de hand van 50ml aroma en 10ml booster)

18mg booster, eindresultaat: 3mg nicotine
12mg booster, eindresultaat: 2mg nicotine
06mg booster, eindresultaat: 1mg nicotine
00mg booster, eindresultaat: 0mg nicotine

Verzending

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Alle bestellingen groot en klein worden verzonden met PostNL omdat wij gratis verzenden kan het in sommige gevallen voorkomen dat wij de verpakking verwijderen om zodoende het product passend te maken en kosten te besparen. Alle bestellingen op werkdagen voor 16:30 geplaatst bieden wij diezelfde dag aan bij PostNL. Indien er bij PostNL geen vertraging optreed ontvangt u het product de volgende dag.

Wat gebeurd er als mijn bestelling niet arriveert?

In principe komen bestellingen altijd aan. Grote pakketten worden verzonden met verzekerde post, hiervoor moet u bij ontvangst tekenen. Kleinere zendingen worden verzonden met buspakje, deze bestellingen bevatten een QR code op de envelop die gescant wordt alvorens het in uw brievenbus gedeponeert wordt. Voordeel hiervan is dat u niet thuis hoeft te zijn voor ontvangst terwijl wij wel verzekerd zijn dat u uw bestelling ontvangen heeft! Dit voorkomt tevens fraude, in 98% van de gevallen ' niet ontvangen bestelling'  ging het in het verleden om frauduleus handelen. Dit is nu verleden tijd omdat wij nu altijd weten of een zending ontvangen is. Wij houden onszelf het recht om zending die vermeld staan als zijnde 'bezorgd' niet te vergoeden wanneer er door een klant gemeld wordt dat de bestelling niet ontvangen is!

Verkeerd ingevoerde adresgegevens

eSigaret4u is op geen enkele wijze aansprakelijk voor zoekgeraakte zending door toedoen van foutief ingevoerde adresgegevens. Controleer uw ingevoerde adresgegevens goed alvorens u overgaat tot bestellen! 

Garantie & Retourneren

Voor vragen over garantie & retourneren verwijzen we jullie naar de pagina: Garantie & Retouren door hier te klikken!

 

Hoewel wij op deze pagina getracht hebben zoveel mogelijk vragen te beantwoorden kunnen wij ons voorstellen dat u nog steeds vragen heeft. Schroom niet en stel u vraag aan onze helpdesk via: info@esigaret4u.nl ons customer service zal u zeer snel voorzien van een antwoord!